Varför ska du välja Memories of Joy?

Jag hjälper er att skapa de minnen ni önskar..

När du bokar mig som din bröllopsfotograf får du så mycket mer än bara bilderna på ett USB. Jag vill skapa en känsla utöver det vanliga och har därför satt ihop ett bokningspaket som du får när bokningsavgiften är betald och sedan ett lyxigt leveranspaket som du erhåller tillsammans med dina bilder efter bröllopet! En wow-faktor vill jag skapa till dig. 

''Photography is the story you fail to put into words.'' - Destin Sparks

Konsultation/Bröllopsmöte

Senast 14 dagar innan ert bröllop träffas vi och går igenom era önskemål, skriver avtal och lär känna varann för att vi ska få en bra och lättsam dag tillsammans.

Pree-shoot

När du bokar ett av mina färdiga paket ingår det en provfotografering, på så vis får ni möjlighet att prova på att stå framför kameran en gång innan er stora dag. Provfotograferingen sker i samband med bröllopsmötet.

Checklista & Avtal

För att vi båda ska känna oss trygga går vi igenom checklista vid bröllopsmötet så att ingenting blir bortglömt, vi skriver avtal och godkänner varandras villkorinnan uppdraget utförs.

Frågor & svar

De vanligaste frågorna som kan dyka upp inför er bröllopsfotografering.

Ja självklart, oavsett vilket paket du väljer så ingår det ett bröllopsmöte där vi går igenom upplägg, checklista och skriver avtal.

Det är en provfotografering, en för-fotografering kan man kalla det inför er stora dag. Ni behöver inte styla er något särskilt utan detta är till för att ni ska få prova på att stå framför kameran och bli instruerade.

Det beror på, före vigseln är sminket precis fixat och man är som ”färskast”. Det kan däremot bli snålt med tid emellan. Efteråt har vi ingen tidspress men sminket kanske har svalnat lite pga tårar. Jag föredrar att fota efter vigsel men bollen ligger hos er gällande beslutet.

Alla vill väl självklart ha bra väder på sitt bröllop men faktum är att mulet väder är abslut bäst att fotografera i ljusmässigt, vi slipper då kisande ögon och fula skuggor i ansiktet. Vid duggregn kan vi söka upp ett skyddande träd att fotografera under, skulle det regna på ordentligt så ser jag till att ha en plan B före bröllopsdagen så att ni kan känna er avslappnade. Det går utmärkt att fotografera porträtt i kyrkan, festlokalen eller någon annan fin plats i närheten. Vi åker tillsammans och besöker den tänkta festlokalen vid bröllopsmötet för att kunna förbereda oss på bästa sätt. 

Ni har fri användningsrätt på bilderna, vilket betyder att ni får visa dom för vem ni vill, ni får framkalla så många ni vill och ni får sprida bilderna via sociala medier och bloggar. Jag vill att ni anger mig som fotograf vid publicering på internet och i tryckt media (t.ex. bröllopsannons). Allt detta står med i avtalet som vi tillsammans går igenom. Ni får inte sälja bilderna vidare eller skicka in dem till tävlingar, vill ni göra ändringar måste ni kontakta mig först, jag kanske kan hjälpa er med det.

Beroende på vilket bröllopspaket du väljer så ingår det olika mängd bilder, därav varierar även leveranstiden. Jag levererar alltid bilderna inom 4 veckor från bröllopsdagen.

Jag levererar ca 10 st bilder anpassade för webben efter ca 3 dagar. Dessa bilder är kraftigt förminskade för snabb uppladdning på nätet om ni skulle vilja använda till sociala medier. 

Nej, allting är klart när ni får er leverans. Bilderna levereras högupplöst vilket betyder att ni kan göra väldigt stora tavlor om ni önskar. Om ni skulle önska bilderna i något annat format, t.ex. kvadratisk eller beskuren på annat sätt. Hör av er så hjälper jag till med det. 

Jag har hittills aldrig fått ställa in en fotografering p.g.a. sjukdom, det ska mycket till innan jag lämnar återbud. OM det mot förmodan skulle hända pga allvarlig sjukdom eller olycka så gör jag allt i min makt för att hitta en likvärdig ersättare så att ni ska kunna känna er trygga. Jag har ett stort kontaktnät med fotografer runtom som jag kan vända mig till om det skulle krisa. 

Ja jag redigerar alla bilder som jag levererar till dig, bilderna förbättras i ljussättning, kontrast och korrigering av färger. Jag utför även enklare retusch på de bilder jag anser behöver det. Det kan handla om t.ex. en finne på näsan som behöver tas bort eller hårstrå på kavajen. Har ni några särskilda önskemål om retuschering så försöker jag tillmötesgå dom så gott jag kan.